<<

ComponistMomenteel werkt Antal aan een compositie voor de ongebruikelijke combinatie van vibrafoon, elektrische gitaar en cello.
In 2017 klonken Sur Place voor twee trompetten in Tilburg, delen uit A Bout de Souffle voor klarinet en piano in Den Haag en Vijf Preludes voor piano in New York.Antal behaalde in 2003 zijn Bachelor diploma voor compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als student van Diderik Wagenaar, en in 2005 zijn Master diploma voor compositie aan het Fontys Conservatorium Tilburg als student van Willem Jeths. Hij won de Chevillion-Bonnaud prijs voor zijn 5 Preludes bij het prestigieuze Orléans Internationaal Pianoconcours.

Werken van Antal werden in binnen- en buitenland uitgevoerd door onder meer Het Nieuw Ensemble, Domestica Rotterdam, het Nederlands Kamerorkest, Collegium Musicum Carinthia, dirigenten Micha Hamel, Wim Steinmann, Ernst van Tiel en Alexei Kornienko, pianoduo Kuyken/Ambrosini, Quatuor Voce, Zephyr Kwartet, Kamerkoor Ad Parnassum en cellist Harro Ruysenaars. Zijn composities waren te horen op het Festival van Vlaanderen, het festival St. Petersburg Musical Spring, het Ravel festival in Montfort L'Amaury, het November Music Festival in Den Bosch, het festival 'Zhytomyr Musical Spring' in de Oekraïne als ook in Göteborg (Zweden) en New York (VS).


Composities:

Sur Place (2017) voor twee trompetten
Fireworks (2011) voor piano en harmonieorkest
PedalPlay (2010) voor harp
3 Fantazias (2009) voor strijkkwartet
Chapters (2009) voor piano
5 Preludes (2008) voor piano
Reclining Figures (2006/07) voor cello en piano
Dialogen (2004) voor orkest
Triptiek (2003) voor twee piano's
Deformaties (1999) 5 liederen
Vatiaties (1998) voor ensemble
5 Etuden (1997) voor piano